Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de energie ceh CEZ negociază vânzarea activelor din România

www.news.ro
Grupul CEZ logo

Grupul de energie ceh CEZ a intrat în discuţii exclusive cu Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), cel mai mare administrator de proiecte mari de infrastructură la nivel mondial, pentru vânzarea operaţiunilor din România, anunță Ziarul Financiar.

Tranzacția ar putea ajunge la circa 1 miliard de euro, una dintre cele mai mari din sectorul de energie din ultimii ani, spun sursele ZF.

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) administrează 129 de miliarde de dolari sub formă de active, din care cea mai mare parte sunt investite în proiecte de infrastructură, potrivit prezentării disponibile pe site.

Astfel 75% din activele MIRA sunt investite în infrastructură, urmată de imobiliar cu 15%, regenerabile cu 9% şi agricultură cu 1%. Ca zonă geografică, 49% din active sunt investite în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. MIRA investeşte în 33 de ţări, potrivit datelor de pe site-ul propriu.

Grupul CEZ a lansat oficial, în 9 septembrie 2019, procesul de vânzare a activelor pe care le deține în România, incluzând șapte companii, respectiv Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România. De prreluarea de active CEZ s-a anunțat interesată și Hidroelectrica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.