Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de Luptă NATO din România primește alți 200 de militari: Anunțul făcut de MApN

militari armata nato

Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van EeS, a prezentat, joi, ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu, scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari, anunță mediafax.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit joi, 21 aprilie, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van EeS.

„Ministrul apărării naționale a salutat participarea militarilor din Regatul Țărilor de Jos la exercițiul multinațional RAPID FALCON 22, desfășurat pe teritoriul României în luna martie a acestui an, subliniind importanța creșterii interoperabilității între forțele armate ale statelor aliate. De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost abordată situația de securitate în contextul războiului ruso-ucrainean în desfășurare, exprimând sprijinul pentru partenerul ucrainean. Ambele părţi au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată în scopul asigurării unui climat de securitate şi stabilitate în Europa. În context, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos a prezentat oficialului român scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari”, potrivi MApN.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării şi amplificării cooperării practice dintre cele două armate.

Un alt subiect de discuție a fost și evenimentul sportiv internaţional „Invictus Games”, care are loc în perioada 16 - 22 aprilie, la Haga, și la a cărui ceremonie de deschidere a luat parte oficialul român, alături de lotul Armatei României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.