Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Erste şi-a dublat profitul operaţional în primele nouă luni

www.bancamea.md
Erste Gorup Logo

Grupul bancar austriac Erste Group Bank a raportat luni un profit operaţional de 4,18 miliarde de euro în perioada ianuarie-septembrie 2023, aproape dublu comparativ cu perioada similară a anului trecut, când a raportat 2,89 miliarde de euro, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Erste Group, un important jucător pe piaţa bancară din multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, a continuat să beneficieze de pe urma dobânzilor mai mari şi şomajului scăzut din regiune.

În primele nouă luni ale anului, venitul net din dobânzi al Erste Group a urcat până la 5,422 miliarde de euro (în creştere cu 23,7% în ritm anual de la 4,385 miliarde de euro). Venitul net din comisioane a crescut şi el cu 5,9% până la 1,937 miliarde de euro.

"Contextul economic general s-a deteriorat semnificativ pe parcursul acestui an. Totuşi, am putut să ne majorăm volumul împrumuturilor în primele nouă luni. Calitatea portofoliului nostru de credite rămâne excelentă şi proporţia creditelor neperformante este la un minim istoric de aproape 2% pe toate pieţele noastre", a declarat directorul general de la Erste Group, Willi Cernko.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 319 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 40% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.