Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul farmaceutic Roche a obţinut aprobarea de urgenţă în SUA a unui test de anticorpi pentru COVID-19

Roche Pharma Live
Roche

Grupul farmaceutic elveţian Roche a obţinut aprobarea în regim de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a unui test de anticorpi pentru COVID-19, care arată dacă o persoană a fost infectată vreodată cu noul coronavirus, transmite Reuters preluat de news.ro

Duminică, Thomas Schinecker, directorul pentru diagnostice al Roche, a declarat că Roche intenţionează să crească de peste două ori producţia de teste, de la aproximativ 50 de milioane pe lună la peste 100 de milioane pe lună, până la sfârşitul acestui an.

Guvernele, companiile şi oamenii doresc aceste teste de sânge pentru a afla dacă au avut boala, cine ar avea imunitate şi să dezvolte posibile strategii pentru a ajuta la ridicarea restricţiilor naţionale.

Roche, care fabrică şi teste moleculare pentru identificarea infecţiilor active de COVID-19, a arătat că testul său pentru anticorpi are o rată de specificitate de peste 99,8% şi o sensibilitate de 100%, ceea ce înseamnă că testele vor avea foarte puţine rezultate fals pozitive şi niciun rezultat fals negativ.

Un rezultat fals pozitiv poate duce la concluzia greşită că o persoană are imunitate. Roche a explicat că testul foloseşte sânge intravenos, ceea ce îi conferă o acurateţe mai mare decât testele de sânge din deget.

Teste pentru anticopi similare au fost dezvoltate şi de alte companii, între care se află Abbott Laboratories, Becton Dickinson din SUA şi DiaSorin din Italia.

Abbott a anunţat că testul său are o specificitate şi o sensibilitate de 99,5%, repsectiv de 100%.

Testul dezvoltat de Diasorin, Liason XL, are o sensibilitate de 97,4% şi o specificitate de 98,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.