Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul finlandez de căi ferate VR a început negocierile pentru vânzarea filialelor din Rusia

railway-news.com
tren cai ferate VR Group

Grupul finlandez de căi ferate VR a anunţat marţi că a început negocierile pentru vânzarea sau lichidarea filialelor sale şi a companiilor mixte de transport de mărfuri din Rusia, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, relatează agenţia EFE.

Grupul de stat VR are în prezent o filială în Rusia, denumită Finnlog, dedicată închirierii de vagoane de marfă şi transportului de lemn între Rusia şi Finlanda pentru aprovizionarea industriei forestiere.

De asemenea, deţine 50% - împreună cu Căile Ferate din Rusia (RZD) - din compania ContainerTrans Scandinavia, specializată în transportul de containere între Finlanda, ţările din fosta Uniune Sovietică şi Asia. Totodată, are şi o participaţie de 50%, alături de compania privată rusă JSC Freight One (PGK), la firma de logistică Freight One Scandinavia, potrivit Agerpres.ro.

În acelaşi timp, grupul finlandez VR a anunţat că negociază cu clienţii săi rezilierea contractelor legate de transportul feroviar de mărfuri între Finlanda şi Rusia.

Scopul său este de a opri în totalitate traficul de mărfuri pe relaţia cu Rusia cât mai curând posibil, deşi procesul s-ar putea prelungi până la finele anului, au explicat reprezentanţii VR într-un comunicat.

"Estimăm că traficul se va reduce la circa o treime din nivelul normal până la finele verii. Unii clienţi vor să continuăm transportul până la finele perioadei stabilite, însă continuăm negocierile pentru a pune capăt traficului mai devreme", a spus Topi Simola, director general al VR.

Compania finlandeză a semnalat că, momentan, sancţiunile occidentale privind Rusia nu includ transportul pe calea ferată, motiv pentru care rezilierea contractelor în vigoare trebuie negociată cu fiecare client în parte.

La finele lunii martie, Guvernul finlandez a cerut VR să suspende linia de tren de călători care uneşte Sankt Petersburg şi Helsinki, singura conexiune feroviară dintre Rusia şi Uniunea Europeană care rămăsese în funcţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.