Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul francez Carrefour, încrezător în relansarea sa după creşterea profitului în 2021

clearlyveg.com
carrefour

Grupul francez Carrefour a raportat miercuri un flux de numerar de 1,23 miliarde de euro şi o creştere de 7,7% a profitului operaţional pentru 2021, astfel că a decis să majoreze dividendele cu 8%, până la 0,52 euro pe acţiune şi să lanseze un nou plan de răscumpărare de acţiuni în valoare de 750 milioane de euro, informează Reuters.

Numerarul este important pentru planurile Carrefour de a-şi extinde prezenţa digitală, fără resursele financiare suplimentare de care ar fi dispus dacă cele două oferte de fuziune lansate anul trecut nu ar fi eşuat, una cu grupul canadian Couche-Tard şi una cu grupul francez Auchan.

În 2021, vânzările Carrefour au crescut cu 2,3%, în termeni comparabili, până la 81,245 miliarde de euro iar profitul operaţional a crescut cu 7,7% până la 2,27 miliarde de euro, graţie în special performanţelor de pe piaţa din Franţa, potrivit Agerpres.

În România, vânzările Carrefour au crescut cu 2%, în termeni comparabili, până la 2,538 miliarde de euro.

"Carrefour a înregistrat performanţe foarte solide în 2021, ceea ce confirmă aplicarea sănătoasă a planului său strategic. Poziţia financiară a grupului ne permite să anunţăm un nou program de răscumpărări de acţiuni", a declarat directorul general Alexandre Bompard.

Graţie rezultatelor bune din 2021, Carrefour a decis să îşi majoreze obiectivele privind reducerile de costuri până la 2,7 miliarde de euro în perioada 2021-2023, de la un obiectiv iniţial de 2,4 miliarde de euro, după ce în 2021 a reuşit să reducă costurile cu 930 milioane de euro.

Grupul Carrefour are aproximativ 13.000 de magazine în peste 30 de ţări. Carrefour a încheiat anul 2021 cu 43 de hipermarketuri pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.