Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul francez Danone va continua producţia locală de lactate şi produse alimentare pentru copii în Rusia

forbes.ro
danone

Grupul francez Danone a anunţat miercuri că va continua să producă în Rusia lactate şi produse alimentare pentru copii, transmite Reuters.

Compania a adăugat că a oprit orice alte exporturi şi importuri şi a sistat toate investiţiile, inclusiv în reclamă şi promoţii pentru consumatori în Rusia. De asemenea, Danone a dat asigurări că nu va lua numerar, dividende sau profituri din afacerea sa din această ţară.

Şi grupul elveţian Nestle a anunţat miercuri că va opri vânzarea în Rusia a unor produse neesenţiale, inclusiv KitKat şi Nesquik. Este o decizie fără precedent pentru Nestle, care timp de decenii a continuat să opereze în zone de război din întreaga lume, potrivit Agerpres.ro.

Recent, şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a declarat că presiunea sancţiunilor asupra Rusiei trebuie majorată şi a cerut un boicot global al companiilor internaţionale care şi-au menţinut operaţiunile în Rusia.

Danone, care generează aproximativ 6% din vânzările sale în Rusia şi în Ucraina, controlează brandul rusesc de lactate Prostokvashino. Compania are 8.000 de angajaţi în Rusia şi 1.000 de angajaţi în Ucraina.

Şi retailerul francez Auchan Retail are 30.000 de angajaţi în Rusia şi 6.000 de angajaţi în Ucraina. Auchan generează aproximativ 10% din vânzările sale în Rusia, care este a treia mare piaţă a sa, după Franţa şi Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.