Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul francez PSA obţine 308 milioane de euro după vânzarea unei participaţii în Faurecia

peugeot

Grupul francez PSA a anunţat joi că a obţinut 308 milioane de euro în urma vânzării către investitori a unei participaţii de aproximativ 7% la producătorul de componente auto Faurecia, veniturile obţinute urmând să fie plătite acţionarilor, după fuziunea sa cu Fiat Chrysler, transmite Reuters.

PSA informase săptămâna aceasta că va vinde o parte din participaţia sa de 46% deţinută la Faurecia, ca parte a acordului de fuziune cu Fiat Chrysler, care va duce la crearea Stellantis, al patrulea producător auto global.

Câştigurile vor fi distribuite în numerar acţionarilor Stellantis, alături de distribuirea în natură a restului de participaţie de 39% a PSA la Faurecia, a anunţat grupul auto francez.

Citește și: STATISTICI Sancțiunile în justiție - pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Toate sancțiunile contestate la ÎCCJ de judecători sau procurori au fost admise

Capitalizarea de piaţă a Faurecia este de aproximativ 5,9 miliarde de euro.

În 2019, profitul operaţional al Faurecia a crescut cu 0,7% faţă de 2018, la 1,28 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), în timp ce vânzările au urcat cu 1,4%, la 17,77 miliarde de euro. Marja operaţională s-a situat la 7,2%, în timp ce fluxul net de numerar a urcat la 587 milioane de euro.

Faurecia deţine cinci fabrici în România: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) şi Căţeasca, judeţul Argeş (Sisteme de Interior).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.