Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Haier va începe producția de electrocasnice la Ploiești în primăvara acestui an. Noua fabrică va angaja aproape 800 de persoane

ZF.ro
arctic frigider congelator

Producția noii fabrici pe care grupul Haier situată în apropiere de Ploiești va începe la sfârșitul primăverii, anunță grupul.

Noua unitate va produce frigidere încorporabile și standard, pentru cele trei mărci europene ale Haier Europa – Candy, Hoover și Haier, potrivit mediafax.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

Valoarea proiectului depășește 70 de milioane de euro. Fabrica va avea 63.000 de metri pătrați desfășurați pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Proiești.

Noua fabrică va angaja aproape 800 de persoane (la capacitate maximă) pentru o producție estimată de 600.000 unități după 2022. Designul fabricii va permite o expansiune de până la 1 milion de unități a capacității maxime de producție.

"Suntem bucuroși că am ales orașul Ploiești pentru prima noastră fabrică de producție de frigidere din Uniunea Europeană. Acest proiect va face din România un hub strategic pentru Haier Europa și va juca un rol-cheie în strategia noastră de a ajunge printre primii 3 lideri din industrie până în 2023 în Europa. Datorită capacității sale mari de producție, a transferului de tehnologie și caracteristicilor logistice, suntem încrezători că această fabrică este un proiect de primă clasă care evidențiază filozofia noastră distanță zero față de consumatori", spune Alessia Ianni, Director de Operațiuni Tehnice de Frigidere Haier Europa și Managing Director Haier Tech România.

Fabrica va deservi piața europeană și consumatorii europeni.

Haier Europa face parte din Haier Smart Home, listat la Bursa de Valori din Shanghai din 1993, prezent pe 5 continente cu 25 de parcuri industriale, 10 centre de cercetare și dezvoltare și aproximativ 100.000 de angajați. Cu un venit operațional în valoare de 25 miliarde euro în 2019, rețeaua globală de vânzări a companiei acoperă peste 160 de țări.

În Europa, compania se bazează pe branduri precum Candy, Hoover, Haier, Rosières, GE Appliances și Fisher&Paykel. Sediul european al companiei este situat în Brugherio (MB), Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.