Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul italian de modă de lux Moncler va deschide o nouă fabrică în România

profit.ro
Moncler

Grupul italian de modă Moncler, activ în segmentul de lux, va dezvolta o nouă fabrică în România, unde va angaja 300 de oameni.

Este vorba de o nouă unitate de producţie, ce va fi amplasată lângă cea deja existentă, de la Bacău. Totodată, compania, ce este prezentă direct în România cu o fabrică proprie, va construi aici şi o grădiniţă pentru copiii angajaţilor. Aceasta va fi prima grădiniţă privată operată de o companie din judeţul Bacău şi va primi copii cu vârste între 3 şi 6 ani, spun oficialii Moncler.

Noua clădire se va întinde pe 8.000 de metri pătraţi şi va include un nou spaţiu de producţie dotat cu tehnologii de ultimă generaţie, precum şi un centru de cercetare şi dezvoltare. Construcţia urmează să fie finalizată în 2022, conform Mediafax.

„România are o tradiţie îndelungată în industria de textile şi confecţii, ce s-a potrivit întotdeauna cu Moncler. De când Moncler şi-a început operaţiunile directe în zonă în 2015, fabrica a evoluat în mod constant, devenind un reper (...), precum şi una dintre ele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din Europa”, spun reprezentanţii companiei.

În prezent, grupul italian a ajuns la peste 1.000 de angajaţi în fabrica deja existentă unde se realizează geci de puf, cel mai cunoscut produs al brandului. Odată cu noua fabrică, Moncler va crea alte 300 de locuri de muncă.

„Suntem pregătiţi să finalizăm construcţia în acest an şi am început deja să recrutăm activ. Când va fi pe deplin operaţională, noua unitate va găzdui aproximativ 300 de persoane, ceea ce va duce capacitatea Moncler Industries Yield la un total de 1.500 de angajaţi”, spun oficialii companiei.

De altfel, ei adaugă că acum căută să angajeze proaspăt absolvenţi, ideal cu studii în domeniul textilelor, operatori confecţioneri calificaţi în domeniu sau persoane dornice să înveţe utilizarea maşinilor de cusut, tehnologi de linie cu experienţă în programare şi producţie, tehnicieni cu experienţă în programarea, lansarea şi urmărirea producţiei, specialişti în confecţionare prototipuri, specialişti în proiectare tipare îmbrăcăminte, tehnicieni de calitate.

Investiţia totală cumulată, în fabrică şi grădiniţă, se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

De regulă, pe piaţa de producţie de haine şi îmbrăcăminte din România activează firme care lucrează în lohn pentru marile branduri mass market sau de lux. Puţine sunt grupurile care au fabrici proprii local, iar dintre acestea, cele mai multe sunt cele din industria de lux, operate de giganţi precum Moncler, Gucci, LVMH sau Prada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.