Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Michelin anunță creșterea dividendelor

penguinwealth.com
crestere

Profitul net al producătorului de anvelope Michelin a scăzut la 625 milioane de euro în 2020, de la 1,71 miliarde de euro în 2019, în urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Cu toate acestea, compania franceză a propus majorarea dividendelor de la doi euro în 2019 la 2,30 euro în 2020 şi a estimat o redresare a vânzărilor în acest an. Industria auto resimte efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a dus la reducerea cererii pentru maşini.

Anul trecut, vânzările au scăzut cu 15%, la 20 miliarde de euro, iar profitul operaţional aproape s-a înjumătăţit, la 1,40 miliarde de euro, de la 2,60 miliarde de euro în 2019.

Mediul de afaceri în 2021 rămâne extrem de nesigur din cauza crizei sanitare, a avertizat Michelin. Compania se aşteaptă la o creştere a pieţei anvelopelor pentru automobile şi camionete de 6% - 10% şi un avans de 4% - 8% al pieţei anvelopelor pentru camioane.

Luna trecută, Michelin a anunţat că în următorii trei ani va renunţa la aproximativ 2% din forţa sa de muncă globală, ca parte a planului de simplificare şi de creştere a competitivităţii în Franţa.

Michelin va tăia până la 2.300 de locuri de muncă, dar acest proces nu va presupune concedieri şi nici închideri de fabrici.

Compania, care pe plan global are peste 123.000 de angajaţi, a dat asigurări că îşi menţine angajamentul de a localiza în Franţa "afacerile cu valoare adăugată ridicată", iar "strategia ambiţioasă de extindere a utilizării hidrogenului" reprezintă o ilustrare a acestui angajament.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine - două la Zalău şi una la Floreşti - şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.