Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul PSD din Camera Deputaților îl atacă pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban; cere să-l schimbe pe Ștefan Ion: 'Nu reușește să se exprime corect'

PSD sigla

Grupul PSD din Camera Deputaților (Nicușor Halici, Angel Tîlvăr, Dragoș Bârlădeanu) îi cere lui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban să „ceară scuze românilor pentru că au trimis în Guvern pe cel mai incompetent ministru din istoria politică a României”. Este vorba despre Ștefan Ion, ministrul Dezvoltării, pe care reprezentanții PSD îl acuză de faptul că nu e în stare să se exprime corect.

Citește și: Ciolacu: ‘Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!’

„După ce a încercat să fenteze, ca un laș, cât mai mult timp posibil, moțiunea simplă depusă împotriva sa și dezbătută într-un final în sesiune extraordinară în Camera Deputaților, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației, Ștefan Ion, a făcut plenar dovada impotenței intelectuale și incapacității de a-și asuma responsabilitățile enorme pe care le presupune conducerea unui minister.

Pornind de la convingerea că Ion Stefan, poreclit de o țară întreaga „Grindă”, nu a auzit de Napoleon Bonaparte, care spunea că : “Prostul are un mare avantaj faţă de omul deștept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi!”, am avut ocazia, sau neșansa, de a urmări în cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor un stand-up comedy cu un individ arogant, infatuat și eminamente…neputincios, din toate punctele de vedere, care, cu un tupeu greu de egalat, făcând referire la mandatul său de ministru, ne spunea că nu i se poate aduce nicio critică și ca totul este doar o calomnie!

Domnule președinte al României, Klaus Iohannis, și domnule prim-ministru Ludovic Orban, este o calomnie faptul că ministrul propus și susținut de domniile voastre într-o Românie pe care o doriți educată, nu reușește să se exprime corect gramatical și mutilează zilnic limba română, nefiind capabil nici măcar să citească?

Domnule profesor Iohannis, vă face cinste, ca român, sa fiți reprezentat de un personaj care nu este capabil nici măcar să vorbească coerent în limba română? Vă provocăm să ne spuneți ce notă i-ați fi dat la clasă!

Și, oare, este o calomnie că, deși a primit aviz negativ în Parlamentul României de două ori, Ștefan Ion ocupă în continuare postul de ministru în Guvernul României?

Este calomnie că a săvârșit fals în acte publice declarând o situație neadevărată privind imobilul aflat în proprietate și pentru care nu are nici la ora actuală acte în regulă?

Este calomnie că l-a mințit în plenul ședințelor de Guvern pe prim-ministru cu referire la cheltuirea banului public? Și este tot calomnie că a destructurat, în favoarea camarilei politice, cel mai important minister al țării, începând cu structurile de integritate și transparență și finalizând cu direcțiile responsabile de derularea programelor de dezvoltare, asta în timp ce își angaja rudele, finii și prietenele în funcții publice în minister și în județul de baștină fără niciun concurs?

Sau trebuie să înțelegem că mesajul pe care îl transmiteți tinerilor și românilor, în general, este că poți să conduci de la cel mai înalt nivel, cel al Guvernului României, indiferent de coeficientul de inteligență, de pregătirea academica și de orice urmă de habar și cu o totală indiferență față de instituțiile fundamentale ale statului român?

Ei bine, trebuie să vă trasmitem că vrâncenilor, acei oameni cu mâini, picioare, CNP-uri și care “încă” se trezesc “vii” dimineața, le este extrem de rușine cu un astfel de personaj iar nouă, parlamentarilor, ne este și mai jenă să recunoaștem că Ștefan Ion este coleg cu noi și că face legi după care profesorii, medicii, inginerii etc, trebuie să trăiască!

Din păcate, în afară de fudulia pozelor făcute din toate pozițiile cu investiții de care nici măcar nu a auzit până acum 5 luni, darămite să știe cum trebuie să le realizeze, nu puteam asocia nimic bun cu “grinda” din ochiul PNL-ului.

Este imposibil să nu fi observant niciunul dintre domniile voastre lipsa de înțelegere elementară a lui Ștefan Ion a ceea ce înseamnă poziția de ministru, dovadă fiind inclusiv afirmația făcută în forul legislativ al țării că, aprobând sumele pe care era obligat să le plătească pentru investițiile publice aflate deja în diverse faze de derulare, “a evitat dezangajarea fondurilor contractate cu organismele finanțatoare”!

Aceste afirmații dau măsura grandomaniei binecunoscute care îl caracterizează, apreciind cu mintea pe care o are că în pixul lui stă discretionar decizia și că poate semna numai ce îi convine din perspectivă politică și personal!

Cu o seninătate care poate veni numai din sărăcia duhului, ministrul Dumneavoastră a afirmat că a făcut în câteva luni de mandat ”ceea ce alții nu au fost în stare ani la rând”, făcând referire probabil la obiectivele de investiții pe care le-a preluat de la Guvernul PSD „la cheie” (așa cum este cazul Cazinoului Constanța, stadioanelor din București, drumurilor printre care se află și Soveja- Lepșa din județul Vrancea etc.)!

Poate ar fi bine sa îl consiliați pe ministrul Dumneavoastră, ca să știe și el că o investiție publică presupune demersuri administrative care, conform legii, nu pot fi eludate, si care, de la identificarea sursei de finanțare, elaborarea documentațiilor, derularea procedurilor de achiziție și pană la momentul executării efective a lucrărilor s.a.m.d., poate dura ani de zile. Poate este momentul să se detașeze de poziția de finanțator privat, din care nu este întrebat de unde ia banii și cum îi plimba dintr-un cont în altul. De altfel, a fost siderant să vedem că, după câteva luni bune de mandat, ministrul Dumneavoastră, domnule președinte Iohannis, a rămas complet străin de rigorile impuse în cheltuirea banului public!

Domnilor, deși, cum spunea un clasic “prostia nu e un handicap în politică” credem că a venit totuși vremea ca pupilul dumneavoastră, Ștefan Ion zis „Grindă”, să se întoarcă la discursul demagogic cu care își îmbracă campania electorală, singurul lucru la care am observat că se pricepe! Pe înțelesul ministrului Grindă, a venit vremea să se rușineze și să plece”, a declarat grupul PSD din Capera Deputaților, format din Nicușor Halici, Angel Tîlvăr și Dragoș Bârlădeanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în sesiune extraordinară, moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan. Moțiunea intitulată „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!” a fost iniţiată de 77 de deputaţi PSD. Până acum, au fost adoptate cinci moţiuni simple împotriva miniştrilor liberali Florin Cîţu (Finanțe), Adrian Oros (Agricultură), Monica Anisie (Educație), Marcel Vela (Interne) şi Violeta Alexandru (Muncă).Adoptarea unei moțiuni simple nu atrage demisia sau demiterea ministrului vizat. În textul moţiunii simple depusă de PSD, ministrul Ştefan este acuzat de fals în acte publice, "neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.