Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul sud-coreean SK Hynix Inc investește 106 miliarde de dolari pentru construirea a patru fabrici de chipuri de memorie

Grupul sud-coreean SK Hynix Inc şi-a anunţat joi intenţia de a cheltui 120.000 de miliarde de woni (106,65 miliarde de dolari) pentru construcţia unui număr de patru fabrici de chipuri de memorie, întrucât vrea să îşi menţină competitivitatea în cursa cu rivalii chinezi, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

Noile fabrici ar urma să fie construite pe o suprafaţă de 4,5 milioane de metri pătraţi, amplasată la aproximativ 40 de kilometri sud de capitala Seul, începând din anul 2022. De asemenea, în următorul deceniu, SK Hynix vrea să investească alte 55.000 de miliarde de woni (49 miliarde dolari) pentru modernizarea actualelor sale uzine de chipuri de la Icheon şi Cheongju.

Toate aceste investiţii vin într-un moment în care marii producători de chipuri se pregătesc pentru o creştere a cererii, graţie noilor tehnologii precum reţelele de comunicaţii 5G şi inteligenţa artificială, chiar dacă vânzările de smartphone-uri au început să încetinească.

"Chiar dacă acum nu există o cerere suficientă de chipuri pentru automobilele autonome, cred că va exista o cerere mult mai mare în următorii 10 ani şi posibil chiar începând din 2023 sau 2024", a declarat Kim Young-gun, analist la Mirae Asset Daewoo.

Planurile celor de la SK Hynix scot în evidenţă o intensificare a concurenţei între Coreea de Sud, cel mai mare exportator mondial de chipuri de memorie, şi China, care încurajează în mod agresiv investiţiile în producţia de chipuri de memorie pentru a reduce dependenţa de importuri, în contextul disputelor comerciale cu SUA.

China este cel mai mare consumator mondial de chipuri, cu importuri în valoare de 270 miliarde de dolari în 2017, o sumă mai mare decât importurile totale de petrol ale Chinei.

SK Hynix face parte dintr-un consorţiu, condus de fondul american de investiţii Bain Capital, care anul trecut a preluat pachetul majoritar de acţiuni la divizia de chipuri de memorie a grupului japonez Toshiba Corp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.