Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Wagner, organizație teroristă? Fondatorul grupului de mercenari răspunde acuzațiilor

The Moscow Times
Evgheni Prigojin

Omul de afaceri Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, a declarat că organizația nu se încadrează în niciunul dintre criteriile unei organizații teroriste, dar că activitățile SUA se încadrează.

Anterior, Bloomberg a relatat că administrația președintelui american Joe Biden a studiat posibilitatea de a declara gruparea Wagner drept organizație teroristă. Încă nu s-a luat o decizie finală cu privire la această chestiune. Cu toate acestea, dacă Wagner va fi adăugat pe lista organizațiilor teroriste, Washingtonul va putea urmări în justiție grupul și pe membrii săi.

"În ceea ce privește criteriile de clasificare a unei organizații ca organizație teroristă (conform regulamentului american), există trei puncte și nouă subpuncte care detaliază cine este terorist. PMC Wagner nu se încadrează în niciunul dintre aceste criterii. Cu toate acestea, activitățile SUA se încadrează pe deplin în ele", a declarat Prigojin în comentariul său, publicat pe rețeaua de socializare VKontakte, pe pagina companiei sale, Concorde.

Omul de afaceri a susținut că grupul Wagner a oprit „genocidul populației rusești din Donbas” în 2014, a învins Statul Islamic în Siria, nu a permis o lovitură de stat în Republica Centraficană, a distrus mii de teroriști în Africa.

"În plus, specialiștii imperiului mediatic al lui Prigojin au oferit o opoziție dură față de amestecul SUA în alegerile din Rusia și din alte țări", adaugă comentariul.

"Concluzii: PMC Wagner a apărat întotdeauna interesele Rusiei, ale rușilor din străinătate, ale cetățenilor Federației Ruse, ale partenerilor Rusiei din orice țară și de pe orice continent, a luptat întotdeauna împotriva terorismului, a banditismului, a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor. Și va continua să facă acest lucru în orice circumstanțe", a conchis Prigojin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.