Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Wagner se află în Belarus - Anunțul făcut de un oficial american

Telegram
Wagner

Luptători din grupul de mercenari ruși Wagner au sosit în Belarus dinspre Rusia, a declarat sâmbătă un oficial ucrainean, relatează CNN, potrivit Rador.

"Wagner se află în Belarus. Începând de acum, informațiile disponibile arată că grupuri separate de reprezentanți ai grupurilor militare private care se deplasează din Rusia au fost observate în Belarus", a spus Andrii Demcenko, un purtător de cuvânt al Serviciului de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina, într-o declarație postată pe rețelele de socializare.

Vineri, Ministerul belarus al Apărării a anunțat că luptători Wagner antrenează luptători belaruși în apropiere de orașul Osipovici, la aproximativ 90 km la sud de capitala Minsk.

Liderul belarus Aleksandr Lukașenko a cerut anterior luptătorilor Wagner să vină în țara sa pentru a antrena membri ai armatei belaruse. Aleksandr Lukașenko a fost responsabil pentru intermedierea unui acord între Kremlin și Wagner, în urma căruia liderul grupului de mercenari, Evgheni Prigojin, a pus capăt unei insurecții armate de scurtă durată împotriva liderului rus Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.