Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Wagner trăiește și după insurecția lui Prigojin: Centrele de recrutare din Rusia s-ar fi redeschis

Wagner PMC
Grupul Wagner

Centrele de recrutare ale grupului Wagner, un grup de mercenari rusi, s-au redeschis în mai multe orașe rusești, a informat presa rusă pe 26 iunie.

Potrivit agenției de știri de stat ruse TASS, birourile de recrutare Wagner și-au reluat activitatea în Novosibirsk și Tyumen.

Atenția a raportat că afișele publicitare au reapărut și angajații centrelor s-au întors la muncă după aparenta închidere din 23 iunie.

Canalul rus Telegram BRIEF a susținut că centrele de recrutare și-au reluat operațiunile și în Ekaterinburg și Murmansk. Potrivit canalului Rotonda Telegram, unitatea grupului din Sankt Petersburg a fost redeschisă și ea.

The Kyiv Independent nu a putut verifica aceste afirmații.

Pe 23 iunie, fondatorul lui Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat o rebeliune armată împotriva autorităților guvernamentale ruse. Grupul de mercenari a ocupat Rostov, o capitală regională majoră, înainte de a pune capăt neașteptat la rebeliune pe 25 iunie

În urma negocierilor lui Prigojin cu dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko care au dus la retragerea lui Wagner, Kremlinul s-a angajat să închidă cazul împotriva șefului mercenar care urma să plece în Belarus.

Totuși, locul în care se află Prigojin nu poate fi verificat, cu excepția plecării sale de la Rostov-pe-Don în seara zilei de 24 iunie. Biroul de presă al lui Prigojin ar fi declarat pentru RTVI că șeful lui Wagner „îi trimite salutări” și va răspunde la toate întrebările „când va fi normal. a lua legatura."

Canalul BRIEF a susținut că Prigozhin a fost văzut într-un hotel din Minsk pe 26 iunie, dar informațiile nu au fost verificate independent. Serviciul de presă al lui Lukașenko a comentat că nu are informații despre sosirea lui Prigojin.

Potrivit actualizării din 25 iunie a Institutului pentru Studierea Războiului, detaliile înțelegerii dintre Prigojin și Kremlin sunt încă neclare în sursele publice, dincolo de speculații și bârfe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.