DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grupuri de lucru înfiinţate de CNMR şi MEN: Se caută soluţii la problemele grave din Educaţie

aid-romania.org
CNMR

O delegație a Ministerului Educației condusă de domnul Valentin Popa-ministrul educației a avut o întâlnire de lucru cu o delegatie a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României condusă de domnul Alexandru Cumpănașu în calitate de Președinte CNMR, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Numiri de ULTIM MOMENT la Poliţia Română! Ministrul Carmen Dan A SEMNAT împuternicirile

Printre problemele abordate în cadrul întâlnirii s-au numărat: asigurarea creșterii finanțării sistemului de învățământ cu un procent anual astfel încât să fie atinsă țintă de 6% din PIB în 2020, prevenirea violenței în școli, a abandonului școlar, introducerea pregătirii sportive și patriotice în școli, evaluarea școlilor doctorale, întărirea  programelor de menținere a limbii române pentru diasporă, extinderea ordinului MEN privind integritatea și la nivel de licență și masterat, etc.

În urma întâlnirii, ținând cont de diversitatea și gravitatea problmelor ridicate, s-a luat decizia comună de înființare a 2 Grupuri de Lucru mixte CNMR-MEN după cum urmează:

  1. Grupul de Lucru pentru sistemul Preuniversitar
  2. Grupul de Lucru pentru sistemul Universitar.

Astfel, cele 2 grupuri de lucru vor avea întâlniri trimestriale sau de câte ori este nevoie și vor fi coordonare după cum urmează: pentrul GL 1 din partea CNMR Cordonator a fost desemnat domnul Marius Nistor, Președintele Federației Spiru Haret iar pt GL 2 din partea CNMR Coordonatori au fost desemnați domnii: Sorin Campeanu-VP CNMR și Președinte CNR și Anton Hadar-VP CNMR și Președinte "Alma Mater".

Din partea MEN grupurile vor fi coordonate de Secretarii de Stat responsabili cu domeniile aferente grupurilor: Universitar și Preuniversitar.

"Ținând cont de complexitatea problemelor ridicate apreciem atitudinea concretă a Ministerului Educației Naționale de constituire a celor 2 Grupuri de Lucru. Astfel, prin profesioniștii fără dubiu nominalizați din partea CNMR să coordoneze și să participe la întâlnirile cu MEN, am toată încrederea că multe probleme vor fi rezolvate'', a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.