Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupurile de rezistență ucrainene nu pot fi eliminate din Soledar: forțele rusești atacă la rupere pentru eliberarea Donețkului

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Luptătorii ucraineni rămân în orașul Soledar din estul țării, au declarat astăzi autoritățile instalate de Rusia în regiunea Donețk. Aceasta în ciuda afirmațiilor făcute în cursul nopții de mercenarii din Grupul Wagner, potrivit cărora zona intens disputată ar fi fost cucerită.

Cu toate acestea, autoritățile instalate de Rusia susțin că partea de vest a orașului se află sub controlul deplin al forțelor lui Vladimir Putin.

Ucraina a negat că zona a fost cucerită de ruși, afirmând în această dimineață că "luptele aprige" continuă.

Forțele armate ruse avansează cu succes în direcția Donețk, aviația și artileria lovesc inamicul, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, în cadrul unui briefing. "Acțiunile ofensive reușite ale trupelor rusești au continuat în direcția Donețk. Ca urmare a atacurilor aeriene și a focului de artilerie, pierderile iremediabile ale inamicului s-au ridicat la până la 70 de militari ucraineni, precum și un tanc, trei vehicule blindate de luptă și patru vehicule", a declarat Konashenkov.

Locotenent-colonelul Miliției Populare din Donețk, Andrei Baevsky, a subliniat importanța controlului asupra zonei din Soledar în ceea ce privește izolarea luptelor. Aceasta înseamnă "tăierea tuturor rutelor logistice către grupul Artyomov și tăierea tuturor oportunităților de aprovizionare a acestuia atât cu personal, cât și cu muniție", titrează TASS. Potrivit acestuia, "luarea lui Soledar sub control (n.r.: rusesc) înseamnă, de fapt, vizibilitatea directă a autostrăzii de la Slavyansk la Artemovsk".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.