Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guccifer aruncă BOMBA: I-am spart serverul lui Clinton, 'a fost ușor'

spion

Guccifer, hackerul român care a devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane publice din România şi politicieni de talie internaţională, a declarat în exclusivitate pentru postul de televiziune american FOX News că ar fi reușit să spargă foarte ușor în 2013 serverul de e-mail al actualului candidat democrat la prezidențiale, Hillary Clinton, la aceea vreme șeful Departamentului de Stat.

"Pentru mine, a fost ușor ... ușor pentru mine, ușor pentru toată lumea", a declarat Marcel Lehel Lazăr, cunoscut cu porecla de Guccifer, dintr-o închisoare din Alexandria, statul Virginia, lângă Washington D.C, unde se află după ce a fost extrădat din România.

Rolul lui Guccifer în ancheta e-mailurilor lui Hillary Clinton a fost raportat pentru prima dată de Fox News luna trecută. Ulterior, hackerul a susținut că a fost capabil de a avea acces la server  și a oferit detalii ample despre modul în care a făcut-o și ce a găsit pe parcursul unui interviu de jumătate de oră pentru emisiunea Jailhouse și o serie de convorbiri telefonice înregistrate cu Fox News.

Fostul secretar de stat a avut aproape 2200 de email-uri care conțin informații considerate acum clasificate, și alte 22 la nivel de "Top Secret".

În vârstă de 44 de ani, Lazăr a spus că a compromis în primul rând un cont pe aol.com al lui Sidney Blumenthal, unul din apropiații lui Hilary, în martie 2013, și de acolo a intrat pe serverul e-mailului lui Hilary Clinton.

Lazăr a spus că a ales să folosească "servere proxy din Rusia", acestea fiind cele mai bune oferind anonimatul.

Experții cyber care au vorbit cu Fox News au declarat că informațiile date de Lazăr par plauzibile.

Sub pseudonimul lui Guccifer, Lazăr a lansat în mass-media, în martie 2013, mai multe schimburi de mesaje între Blumenthal și Clinton.

Lazăr a vorbit pe larg la Fox News despre contul Blumenthal spunând că e-mailurile au fost "interesante" și a avut informații despre"Orientul Mijlociu și ce făceau acolo."

Clinton a declarat săptămâna aceasta că nici ea, nici consilierii ei, nu au fost contactați de FBI cu privire la urmărirea penală. Întrebată dacă serverul a fost compromis de hackeri străini, ea a declarat pentru MSNBC, marți, "Nu, deloc."

Recent extrădat din România, Lazăr va apărea la tribunal pe 12 septembrie, în Districtul de Est din Virginia. El a pledat nevinovat.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.