Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guinness World Records: Un fermier din Israel a cultivat căpşuna cu cea mai mare greutate din lume

xpertchesslessons.wordpress.com
capsuna

Fermierul israelian Chahi Ariel a cultivat căpşuna cu cea mai mare greutate din lume, au anunţat joi reprezentanţii Guinness World Records, informează Reuters.

Cu 289 de grame, acea căpşună are o greutate de aproximativ cinci ori mai mare decât cele ale fructelor obişnuite din soiul local Ilan, a declarat Nir Dai, cercetător la Institutul Volcani din Israel, unde a fost obţinută căpşuna uriaşă.

Fructul are o lungime de 18 centimetri şi o circumferinţă de 34 de centimetri, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul Guinness World Records, potrivit Agerpres.ro.

Chahi Ariel a spus că a început să spere în obţinerea acestui titlu după ce a văzut cât de mult creştea căpşuna în ferma familiei sale, anul trecut. El a aşteptat confirmarea stabilirii unui nou record mondial şi a păstrat căpşuna într-un congelator, pentru a putea să dovedească ulterior calităţile acesteia.

Vremea neobişnuit de rece de la începutul anului 2021 a încetinit procesul de coacere a căpşunilor din Israel, permiţându-i fructului inclus în Cartea Recordurilor Guinness să câştige tot mai mult în greutate înainte să ajungă la maturitate.

Precedentul record în domeniu era deţinut de un fermier din Japonia, care a descoperit o căpşună cu greutatea de 250 de grame în recolta sa din anul 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.