Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul militar de informații din Ucraina: Rusia are stocuri uriașe de arme, încă reprezintă un pericol

captura youtube
racheta balistica rusia

Purtătorul de cuvânt al serviciului militar de informații (GUR) al Ucrainei, Andri Iusov, a declarat într-un interviu la Ukrainskaia Pravda că Rusia mai are resursele necesare să fie periculoasă, dar nu mai poate să repete loviturile cu rachete la scară largă.

Reporter: - În luna mai, a crescut semnificativ intensitatea atacurilor cu rachete asupra Kievului. De ce face Rusia asta?

Andri Iusov: - În prima etapă a invaziei pe scară largă dar și ulterior în timpul încercărilor de a cufunda Ucraina într-o întuneric complet prin distrugerea instalațiilor energetice, nu au cruțat nicio rachetă. La acel moment, Rusia a folosit cea mai mare parte din stocul disponibil de rachete de înaltă precizie.

După blitzkrieg-ul din iarna asupra complexurilor energetice, a existat o anumită pauză. Și în acest timp au construit noi rachete. De exemplu, pot produce lunar aproximativ 30 de rachete balistice „Calibr”, dar și ”Iskander”.

Tacticile se schimbă. Acum este un război hibrid, cu drone Shahed, rachete balistice și rachete de croazieră care sunt folosite în același timp. Dacă anterior bombardamentele erau în toată Ucraina, acum inamicul își alege ținte-cheie. Și Kievul a devenit astăzi o asemenea țintă pentru regimul de la Kremlin.

Au încă resurse pentru aceste atacuri. Dar nu au posibilitatea să mai repete lovituri masive cu rachete la scară largă, așa cum au fost efectuate pe întreg teritoriul Ucrainei la începutul invaziei și în timpul iernii.

- Ținând cont de toate cele de mai sus, cum ați aprecia starea actuală a armamentului armatei ruse?

- Tot ceea ce au modernizat și au arătat lumii a fost deja folosit sau a fost distrus. Dar Rusia are stocuri uriașe de vechi arme sovietice, cu anumite posibilități de producție nouă. Au o lipsă gravă de echipamente moderne, dar în același timp au oportunități de producție. Adică încă reprezintă un pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.