DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvern: 630.790 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, din 10 februarie până în prezent

Inquam Photos / Casian Mitu
refugiati ucraineni

Guvernul a anunţat, vineri, că din data de 10 februarie până în prezent au intrat în România 630.790 de cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 4.328 au solicitat o formă de protecţie din partea statului roman.

România poate asigura la nivel naţional circa 400.000 de locuri de cazare pentru refugiaţi. În ultimele 24 de ore, în România au intrat 8.277 cetăţeni ucraineni, 4.537 direct din Ucraina, 1.688 din Republica Moldova şi 2.052 din alte state.

Până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de infracţiuni din sfera traficului de persoane sau exploatării prin muncă împotriva cetăţenilor ucraineni sau comise de cetăţeni ucraineni, mai spune comunicatul de presă al Executivului.

În domeniul supravegherii radioactivităţii mediului, Guvernul menţionează că pentru factorii de mediu urmăriţi nu s-au înregistrat depăşiri ale limitelor de avertizare/alarmare şi nu s-au semnalat evenimente deosebite. Parametrii constataţi la staţiile de pe teritoriul României s-au situat în limitele normale de variaţie ale fondului natural.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului monitorizează permanent evoluţiile şi vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european, adaugă sursa menţionată.

În ceea ce priveşte calitatea aerului, „în seara şi în noaptea de 01/ 02 aprilie circulaţia aerului va continua să se realizeze din sector predominant sud-vestic, condiţii în care către sud-estul României (estul Munteniei şi zona Dobrogei) vor putea fi observate, în intervalele în care va ploua, depuneri de praf de origine sahariană. Concentraţiile particulelor de praf din România vor fi mici”.

În perioada 02 aprilie – 04 aprilie circulaţia aerului se va realiza la început, în data de 02 aprilie, din sector preponderent sud-vestic, apoi (în zilele de 03 şi 04 aprilie) din sector predominant vestic, însă nu vor mai fi antrenate spre România particule de praf saharian dinspre nordul Africii.

Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, 01-03 aprilie, deasupra României, concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, mai indică sursa amintită.

„Totodată, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la nivelul României, vineri circulaţia aerului se va realiza predominant dinspre sud- sud-vest spre nord- nord-est, iar sâmbătă şi duminică predominant dinspre vest – nord-vest spre est – sud-est”, mai explică comunicatul de presă al Guvernului.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.