Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german sfidează riscurile: Import masiv de lucrători ruși, în ciuda avertismentelor lansate de serviciile de informații

rusia germania

Germania va relaxa cerințele privind vizele pentru lucrătorii calificați din Rusia, chiar în momentul în care agenția națională de informații a țării a avertizat cu privire la riscul sporit ca cetățenii ruși care lucrează pentru firme germane să fie recrutați pentru spionaj industrial, transmite The Guardian.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz raționalizează procesul de solicitare a vizelor prin scutirea lucrătorilor ruși cu experiență în domenii precum IT și tehnologia comunicațiilor de evaluările de la caz la caz prin intermediul departamentului federal de ocupare a forței de muncă.

Așa-numita "aprobare globală pentru accesul pe piața muncii", care se aplică doar angajaților ruși ai companiilor germane care câștigă cel puțin 43,992 de euro pe an, va dura până la 30 septembrie.

Între începutul invaziei Rusiei în Ucraina și începutul lunii mai, Germania a eliberat peste 600 de vize pentru lucrătorii calificați ruși, care permit o ședere mai lungă în Germania decât așa-numita viză Schengen de 90 de zile.

Ministerul german de Externe a declarat pentru agenția de presă dpa că a emis aproximativ 350 de vize de muncă prin intermediul ambasadei sale de la Moscova în luna aprilie, la care se adaugă alte 190 de vize de lucru emise de consulatul general din Sankt Petersburg. Cei mai mulți dintre cei care au primit aceste vize lucrau deja pentru firme germane, a precizat dpa.

Germania găzduiește deja aproximativ 235.000 de deținători de pașapoarte rusești, mai mult decât orice altă țară din Uniunea Europeană.

Numai săptămâna trecută, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției a emis un avertisment special potrivit căruia cetățenii ruși care urmau să se mute în Germania, precum și cei care lucrează deja în această țară, se confruntă cu un risc crescut de a fi șantajați sau de a fi supuși la presiuni de orice altă natură pentru a colecta informații utile pentru o economie rusă tot mai izolată de rețelele globale de cunoaștere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.