Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern: 'Progrese importante în implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă - obţinute în perioada preşedinţiei române a Consiliului UE'

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Adoptarea concluziilor Consiliului Uniunii Europene "Către o Europă tot mai sustenabilă până în 2030" a fost una dintre cele mai importante realizări din perioada în care România a deţinut preşedinţia Consiliului UE, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, marţi a avut loc cea de-a şaptea şi ultima şedinţă a Grupului de lucru pentru Agenda 2030 din cadrul preşedinţiei României la Consiliul UE, prezidat în ultimele luni de Csilla Lorincz, şef de birou al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Citește și: Opoziția dă foc Guvernului PSD-ALDE! Dovada că Executivul pregătește concedieri și tăieri de salarii

"În perioada în care România a deţinut preşedinţia Consiliului UE au fost obţinute progrese importante în ceea ce priveşte implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă la nivel european. Adoptarea Concluziilor Consiliului UE 'Către o Europă tot mai sustenabilă până în 2030' a fost una dintre cele mai importante realizări din această perioadă. Cele 27 de articole reafirmă angajamentul Uniunii Europene pentru Agenda 2030 şi schiţează un cadru prin care poate fi implementată. Concluziile Consiliului UE vor fi incluse şi în discuţiile ce vor sta la baza Agendei strategice a Comisiei Europene, care va ghida politicile publice pentru următorii ani", se arată în comunicat.

Consilierul de stat Laszlo Borbely a menţionat că România şi-a îndeplinit cu brio obiectivele privind Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă în perioada preşedinţiei la Consiliul UE.

Citește și: Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’

"Am obţinut, într-un timp record, consensul statelor membre pentru adoptarea setului de Concluzii care are potenţialul să modeleze politicile Uniunii Europene până în 2030. În acelaşi timp, am promovat cu succes parteneriatele pentru dezvoltare durabilă prin conferinţa internaţională din 16 aprilie la care au participat aproximativ 300 de persoane din peste 40 de state", a declarat Laszlo Borbely, potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.