Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern: Volumul de gaze pentru producerea energiei pe timp de iarnă crește cu 10% față de 2018

newsonly.gr
gaze naturale

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va aproba programul prin care este stabilit nivelul de combustibil necesar producerii energiei electrice pe timp de iarnă. Aceasta a anunțat că volumul gazelor înmagazinate pe timp de iarnă va crește cu 10% față de 2018, conform Mediafax.

Citește și: Avocata Ingrid Mocanu a EXPLODAT la adresa Baroului București, în apărarea lui Tonel Pop: 'Niciodată nu au avut și nu au poziții la abuzurile îngrozitoare'

”Ne pregătim din timp pentru sezonul rece și luăm măsurile pentru asigurarea stocurilor necesare pentru buna funcționare a sistemul electro-energetic național în perioada 1 noiembrie 2019-31 martie 2020. Aprobăm în ședința de astăzi (luni n.r.-) programul de iarnă în domeniul energetic prin care stabilim nivelul stocurilor de combustibil în vederea producerii energiei electrice pe care producătorii trebuie să-l asigure până la data de 1 noiembrie 2019, dar și necesarul de volum de apă din lacurile de amenajare", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, luni, la începutul ședinței de Guvern.

Dăncilă a declarat că volumul de gaze înmagazinate pe timp de iarnă va crește cu 10% față de anul 2018, iar rezervele din acumulările hidroenergetice cu 25%.

"Luăm aceste măsuri pentru ca toate instituțiile și companiile din domeniu să fie bine pregătite pentru a preîntâmpina orice fel de problemă în aprovizionarea cu energie”, a completat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.