Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatoarea statului american New Mexico îl înfruntă pe Trump: Democrata a ordonat retragerea Gărzi Naționale de la granița cu Mexicul

Heavy.com
Donald Trump

Guvernatoarea statului american New Mexico, democrata Michelle Lujan Grisham, a dat ordin ca majoritatea membrilor Gărzii Naţionale desfăşuraţi la frontiera cu Mexic să se retragă, ea respingând astfel afirmaţiile preşedintelui Donald Trump despre o criză la frontieră, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

Guvernatoarea a comunicat că majoritatea celor 118 membri ai Gărzii Naţionale desfăşuraţi la graniţa cu Mexic vor fi retraşi, ea numind drept o 'farsă' frecventele declaraţii ale Trump despre o criză a imigraţiei.

Trupele au fost desfăşurate la frontieră anul trecut de predecesoarea sa republicană, Susana Martinez, la cererea preşedintelui Trump.

Un număr redus, dar nespecificat, de membri ai Gărzii vor rămâne la graniţă pentru a răspunde 'nevoilor umanitare' ale comunităţilor din apropiere şi a-i ajuta pe migranţii vulnerabili care ajung la frontieră, a precizat Lujan Grisham.

'Îi vom sprijini pe vecinii noştri acolo unde nevoia de asistenţă este mare şi le vom oferi o mână de ajutor acelor oameni vulnerabili care ajung la frontiera noastră, dar New Mexico nu va lua parte la farsa alarmistă a preşedintelui prin folosirea abuzivă a vrednicelor noastre trupe din Garda Naţională', a declarat guvernatoarea.

Promisiunea lui Donald Trump privind ridicarea unui zid la graniţă, care să fie plătit de Mexic, a fost unul din mesajele-cheie ale candidatului republican în 2016.

Mexicul a refuzat să finanţeze proiectul, iar Congresul american a respins cererea lui Trump de alocare a 5,7 miliarde de dolari pentru construirea zidului, ceea ce a declanşat închiderea parţială a instituţiilor federale timp de 35 de zile, cel mai îndelungat 'shutdown' din istoria ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.