Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott: 'Victimele violului pot preveni sarcinile folosind pilula de a doua zi'

smartradio.ro
Guvernatorul Greg Abbott

Guvernatorul Texasului, republicanul Greg Abbott, a declarat că victimele violului din acest stat pot preveni sarcinile folosind pilule contraceptive de urgență, de tipul 'Planul B', relatează vineri The Dallas Morning News.

În Texas, avorturile sunt interzise și nu includ excepții pentru viol sau incest.

Curtea Supremă a Statelor Unite a luat măsura dramatică de a anula hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973, care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort şi a legalizat avortul la nivel naţional, oferind o victorie importantă republicanilor şi conservatorilor religioşi care doresc să limiteze sau să interzică această procedură. Legea transformă în infracțiune efectuarea unui avort în acest stat, cu mici excepții în cazul în care viața femeii însărcinate este în pericol.

"Vrem să sprijinim acele victime, dar și să ne asigurăm că victimele ar avea acces imediat la asistență medicală", a declarat Abbott pentru The Dallas Morning News.

"Prin accesul la asistență medicală, ele pot obține pilule contraceptive de urgență, care pot preveni apariția unei sarcini", a adăugat el, informează cnn.com.

Planul B (pilula de a doua zi) este un contraceptiv oral care se ia în termen de 72 de ore de la un raport sexual neprotejat pentru a preveni sarcina.

Guvernatorul republican a mai declarat că raportarea unui viol la forțele de ordine "va asigura că violatorul va fi arestat".

Cu toate acestea, foarte puține cazuri de viol se soldează cu o arestare. În timp ce, în anul 2020, au fost raportate 13.327 de violuri în Texas, au existat doar 1.828 de arestări pentru viol, potrivit departamentului de siguranță publică al statului.

Adversarul democrat al lui Abbott, Beto O'Rourke, a reacționat vineri seară pe Twitter la declarația guvernatorului, spunând: "Vom pune capăt carierei lui Greg Abbott pe 8 noiembrie, iar femeile din Texas vor dicta acest demers".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.