Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul Lombardiei a negat acuzaţiile privind frauda cu echipamente medicale

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Guvernatorul Lombardiei, regiunea italiană lovită cel mai mult de coronavirus, a negat acuzaţiile privind frauda cu echipamente medicale. Acesta este investigat pentru contract de achiziţie de materiale sanitare încheiat cu o companie deţinută de cumnatul său, scrie Swissinfo.ch, potrivit Mediafax.

Magistraţii îl cercetează pe Attilio Fontana, în vârstă de 68 de ani, membru al partidului de extremă-dreapta Liga, pentru o tranzacţie de 250.000 de euro către o companie, controlată de Andrea Dini, cumnatul său. În aceeaşi firmă soţia lui Fontana are un pachet de 10% acţiuni.

Potrivit rechizitoriului, în aprilie, regiunea italiană Lombardia a comandat de la companie, 75.000 de halate chirurgicale şi 7.000 kituri de igienizare într-un contract de aproximativ 500.000 de euro. Ulterior, compania a decis să doneze un prim lot de 50.000 de halate în loc să ia banii pentru produsele livrate. Mai apoi, Fontana i-a transferat cumnatului 250.000 de euro într-un cont personal în Elveţia, însă plata a fost blocată de una dintre bănci care a sesizat poliţia financiară.

ANCHETĂ DNA Șeful Jandarmeriei e acuzat că și-a PONTAT sute de ore de muncă, în stare de urgență în timp ce era carantinat

Avocatul guvernatorului, Jacopo Pensa, spune că acesta neagă acuzaţiilor. „Fontana a vrut să compenseze pierderea suferită de cumnatul său care a decis să transforme achiziţia în donaţie”, adaugă el.

Şeful partidului Liga, Matteo Salvini, fost ministru de interne, l-a apărat pe Fontana, spunând că magistraţii au fost motivaţi politic.

Aproximativ jumătate din cele 35.000 de decese din Italia cauzate de coronavirus au avut loc în Lombardia, inima mediului industrial şi financiar din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.