Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul social-democrat din Saxonia Inferioară cere alegeri anticipate, după ce coaliţia sa de centru-stânga pierde majoritatea

rfi.fr
germania CDU vs SPD

Guvernatorul social-democrat din Saxonia Inferioară (nord-vest), unul din cele mai mari landuri germane, a cerut vineri organizarea de alegeri anticipate, după ce guvernul regional pe care îl conduce a pierdut majoritatea în legislativul landului, transmite dpa. 

Stephan Weil, a cărui formaţiune, Partidul Social-Democrat (SPD) guvernează în land în coaliţie cu Verzii, a lansat acest apel după ce deputata ecologistă Elke Twesten şi-a anunţat planul de a trece la CDU (Uniunea Creştin-Democrată, a cancelarului federal Angela Merkel). 

Weil a precizat că nu intenţionează să demisioneze. 

Decizia deputatei Elke Twesten le asigură conservatorilor din CDU şi liber-democraţilor din FDP, celălalt mare partid german de centru-dreapta, o majoritate în parlamentului landului şi un impuls simbolic înaintea alegerilor legislative federale din 24 septembrie. 

CDU şi aliaţii lor bavarezi, Uniunea Creştin-Socială (CSU) se situează deja cu 18 puncte procentuale înaintea SPD, în ultimele sondaje de opinie, aminteşte DPA, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.