Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernele României și Poloniei au încheiat șapte memorandumuri de colaborare în domenii precum transporturi, infrastructură și energie

Inquam Photos / Octav Ganea
dancila premier polonia

Guvernele României și Poloniei au încheiat șapte memorandumuri de colaborare în domenii precum transporturi, infrastructură, energie, antreprenoriat, comunicații și digitalizare, gestionarea fondurilor europene și cooperarea pe linia academiilor de poliție, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, anunță MEDIAFAX.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

„Consultările de astăzi (miercuri - n.r.) au permis o trecere în revistă a progreselor înregistrate în cooperarea dintre țările noastre și stabilirea reperelor pentru cooperarea viitoare. Salut astfel semnarea mai multor memorandumuri de înțelegere în domenii cu o relevanță deosebită pentru dezvoltarea țărilor noastre, precum infrastructura și transporturile, energia, comunicațiile și digitalizarea, antreprenorialul, gestionarea fondurilor europene, cooperarea pe linia academiilor de poliție”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul ședinței comune de Guvern româno-poloneze.

Șeful Executivului a precizat că în cadrul întâlnirii s-au purtat discuții pe marginea consolidării aprteneriatului strategic și a dialogului politic dinamic și despre cooperarea economică si schimburile comerciale dintre cele două state.

„În cadrul discuțiilor am pledat pentru consolidarea pe mai departe a parteneriatului nostru strategic și a dialogului politic dinamic cuprinzător și complex pe toate palierele. Am evidențiat perspectiva promițătoare a unei cooperări economice robuste și fructuoase în condițiile în care volumul schimburilor comerciale bilaterale atinge niveluri din ce în ce mai ridicate”, a mai spus Dăncilă.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Miniștrii și secretarii de stat ai celor două Guverne au semnat, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki, următoarele documente:

- Memorandum de înțelegere în domeniul Energiei, între Ministerul Energiei din România și Ministerul Energiei din Polonia. Memorandumul a fost semnat de secretarul de stat al Ministerului Energiei Doru Vișan și Secretarul de stat în Ministerul Energiei din Polonia.

- Memorandum de înțelegere între Ministerului Transporturilor din România și Ministerul Infrastructurii din Polonia, privind cooperarea în domeniul infrastructurii și transporturilor. Documetul a fost semant de Ministrul Trasporturilor din România Răzvan Cuc și Ministrul Infrastructurii din Polonia Andrzej Adamczyk.

- Memorandum de înțelegere dintre Ministerul Transporturilor din România și Ministerul Economiei Maritime și Navigației Interioare din Polonia, privind cooperarea în domeniul maritim și al navigației interioare. Documentul a fost semnat de Răzvan Cuc și secretarul de stat adjunct al Ministerului pentru Economie Maritimă și Navigație Interioară.

- Memorandum de înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Ministerul Antreprenoriatului și Tehnologiei din Republica Polonă. Din partea României a semnat Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, iar din partea Republicii Poloneze Jadwiga Emilewicz, ministrul Antreprenoriatului și al Tehnologiei.

- Memorandum de înțelegere în domeniul comunicațiilor și societății informaționale, între Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale al României și Ministerul Digitalizării al Poloniei. Au semnat Alexandru Petrescu, ministrul Telecomunicațiilor din România și Marek Zagórski, ministrul Digitalizării din Republica Poloneză.

- Declarație Comună privind cooperarea în domeniul programelor comunitare între Ministerul Fondurilor Europene al României și Ministerul Investiției și Dezvoltării Economice al Poloniei. Declarația a fost semantă de Roxana Mânzatu, ministrul Fondurilor Europene și Jerzy Kwieciński, ministrul Investiției și Dezvoltării Economice al Poloniei.

- Acord între Academia de Poliție A.I Cuza din București și Școala Superioară de Poliție din Szczytno.Din partea României a semnat comisarul șef Veronica Stoica, Rector al Academiei de Poliție A.I. Cuza și domnul inspector dr. Marek Faldowsky, rector al Academiei de Poliție din Szczytno.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Premierul României i-a urat succes candidatului Poloniei pentru funcția de comisar european pe politică agricolă comună.

„Vreau să îi mulțumesc încă o data domnului prim ministru omologului meu, dragă Mateusz dialogul constructiv și abordare pe care delegațiile noastre au avut-o astăzi sunt convisă că vor duce la consolidarea relațiilor bilaterale economice și comerciale, vor consolida aspecte ce țin de dosarele europene precum și consolidarea implicării noastre comune în politici de nivel european foarte importante pentru România și Polonia, mă refer la politica agricolă comună, politica de coeziune, transporturi și în final vreau să urez succes comisarului propus de către guvernul Poloniei pentru ocuparea postului de comisar pe politica agricolă comună. Încă o dată mulțumesc și mult succes ție și guvernului pe care îl conduci”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Miercuri, la Palatul Victoria, au avut loc consultări interguvernamentale româno-poloneze în vederea consolidării parteneriatului strategic și a dialogului politic dinamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.