Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a adoptat, un memorandum care prevede publicarea raportului de activitate: Volumul va fi realizat sub coordonarea lui Darius Vâlcov

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern dancila parlament

Guvernul a adoptat, miercuri, un memorandum care prevede publicarea unui volum, cu fonduri publice, care să conțină implementarea măsurilor programului de guvernare în anul 2018. Raportul va fi realizat sub conducerea lui Darius Vâlcov, potrivit mediafax.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

„Programul de guvernare 2018-2020, document programatic, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 1 din 29 ianuarie 2018, include măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat pentru atingerea obiectivului de realizare a unei ”, prevede memorandumul aprobat, miercuri, de către Executiv.

De asemenea, documentul mai propune ca analiza și coordonarea raportului să fie făcut de către Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.

Totodată, Executivul vrea ca reprezentanții Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză să transmită fiecărui minister, până pe 1 februrie, evaluările parţiale pe fiecare domeniu din programul de guvernare, pe baza situaţiei prezentate de acestea pe parcursul lunii octombrie 2018.

Până la data de 15 februarie, fiecare instituţie care are responsabilităţi sau contribuţii la îndeplinirea angajamentelor din programul de guvernare va transmite pe e-mail la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză propunerea acestora pentru forma finală a capitolului, cu includerea tuturor realizărilor din anul precedent.

Ulterior, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va prezenta în Guvern raportul însoţit de un memorandum care să evidenţieze, în sinteză, realizările din 2018.

„Având în vedere realizările deosebite din domeniile prioritare, propunem elaborarea următoarelor capitole de sinteză: Principalele rezultate economico-sociale; Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare; Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat; Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat; Politica fiscal bugetară; Absorbţia fondurilor europene - acţiuni şi realizări. Pentru realizarea acestor capitole de sinteză propunem ca fiecare instituţie cu atribuţii în îndeplinirea Programului de guvernare să transmită la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză situaţia detaliată a obiectivelor de investiţii finalizate în anul 2018 şi stadiul celor în curs de finalizare. Se va menţiona valoarea cheltuielilor de investiţii pentru fiecare obiectiv”, potrivit sursei citate.

Sursa menționată precizează că după aprobarea raportului de către Guvern, acesta să fie publicat în 500 de exemplare, care vor fi distribuite instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală, cheltuielile urmând să fie acoperite din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.