Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a amânat, cu șase luni, termenul pentru operaționalizarea bazei de date din domeniul silvic

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Executivul a aprobat, vineri seara, o hotărâre care prorogă cu șase luni termenul pentru operaționalizarea SUMAL, sistemul informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase rezultate din exploatarea pădurilor din România.

Astfel, Guvernul a adoptat, hotărârea privind prorogarea termenului prevăzut la art. 3 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 1004/2016 pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund, precum și a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligațiilor ce revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn.

La începutul ședinței, ministrul Mediului Costel Alexe l-a asigurat pe Ludovic Orban că SUMAL va fi operațional în șase luni, așa cum și-a asumat la preluarea guvernării.

Citește și: ALERTĂ METEO Ninsori și temperaturi scăzute: Vremea în București

Executivul a mai aprobat, vineri, o OUG privind prorogarea cu un an a termenului pentru aprobarea și finanțarea programelor multianuale prioritare de mediu și gospodărire a apelor.

Întrebat de premier de ce este necesară o amânare a termenului, ministrul Mediului a răspuns: „Pentru că suntem în situația în care suntem în diferite grade de realizare a investițiilor și au nevoie de timp”.

Alexe a adăugat că finanțarea programelor multianuale de mediu și gospodărirea apelor trebuia finalizată din anul 2017. El a precizat că are alocate sumele în bugetul pentru 2020 pentru aceste programe.

Șeful Executivului a adăugat că nu au fost finalizate programele deoarece nu au primit alocările necesare finanțării investițiilor.

Pe 14 decembrie, ministrul Mediului a afirmat, la Iași, că primește mesaje din partea procesatorilor de lemn, prin care i se transmite că operaționalizarea bazei de date ce va conține informații despre domeniul silvic nu este văzută cu ochi buni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.