Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat 500 de milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru PNDL

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul a aprobat, joi, alocarea unei sume din Fondul de Rezervă Bugetară, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală etapele I şi II, potrivit news.ro.

Astfel, suma de 500.000.000 lei, reprezentând credite bugetare prevăzute în Hotărârea de Guvern, va asigura continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare, prin onorarea solicitărilor de transfer înregistrate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, de la beneficiari.

De la începutul anului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, au fost aprobate credite bugetare în cuantum de 3.200.000 mii lei, care au fost repartizate astfel:

- 460.000 mii lei pentru PNDL etapa I;

- 2.740.000 mii lei pentru PNDL etapa a II-a.

”Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie. MLPDA transmite beneficiarilor să continue lucrările şi să nu facă nicio derogare de la a lucra calitativ întrucât toate solicitările la plată vor fi supuse controalelor”, a transmis Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

”Guvernul Ludovic Orban susţine investiţiile locale pentru că toate comunităţile trebuie să beneficieze de proiecte de dezvoltare. Datoria noastră, la MLPDA, este să ne onorăm angajamentele faţă de cei care au muncit corect şi au predat lucrările conform termenelor şi condiţiilor contractuale. Toate plăţile pe care le-am făcut şi le vom face pe viitor se vor face în urma unor verificări riguroase pentru ca banii de la bugetul ministerului să ajungă la cei care au executat lucrările conform contractelor”, a declarat ministrul Ion Ştefan.

Programul naţional de dezvoltare locală (PNDL) aprobat prin OUG nr. 28/2013, a fost conceput în vederea susţinerii de către stat a autorităţilor administraţiei publice locale prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în vederea implementării proiectelor de dezvoltare şi îmbunătăţire a infrastructurii locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.