Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat exproprierile pe tronsonul II Craiova-Piteşti: Executivul a prevăzut despăgubiri în valoare de 667 mii de lei

AUTOSTRADA SIBIU-ORASTIE - LUCRARI

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre care prevede exproprieri pentru drumul expres Craiova - Piteşti, tronsonul II, a anunţat purtătorul de cuvânt Nelu Barbu, potrivit agerpres.ro.

Respectivul tronson înseamnă aproximativ 40 de kilometri pe raza judeţului Olt.

"Prin această hotărâre de guvern se acordă suma de 667.000 de lei pentru exproprierea a 555 de imobile proprietate privată care sunt afectate de executarea lucrărilor", a explicat Barbu.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

El a spus că imobilele vizate sunt pe raza localităţilor Bârza, Piatra Olt, Slătioara şi Valea Mare din judeţul Olt iar procedura va fi efectuată prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În aceeaşi şedinţă a fost aprobată, de asemenea, o hotărâre de guvern pentru continuarea lucrărilor pentru centura de ocolire Craiova - Varianta Sud. Aceasta va avea aproape 10 kilometri şi este inclusă în Master Planul de transport general.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

"Au fost aprobate revizuirea şi actualizarea indicatorilor tehnico-economici (...). Valoarea totală a investiţiei este de 200 de milioane de lei iar finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile, dar şi de la bugetul de stat", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Durata proiectului este de 24 de luni.

Totodată, Guvernul a aprobat şi hotărârea ce prevede modernizarea DN 29 B (aproape de graniţa cu Republica Moldova), anume 42 de kilometri. Modernizarea prevede construcţia a două viaducte noi, cinci poduri, modernizarea intersecţiilor şi alte lucrări. Proiectul implică un cost de peste 261 de milioane de lei, a mai spus Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.