Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat o schemă de sprijin financiar pentru crescătorii de bovine afectați de criza economică

vaci

Guvernul a aprobat scheme de ajutor de stat pentru fermierii care cresc bovine și care au fost afectați de criza economică, în contextul epidemiei de COVID-19, măsurile având ca scop compensarea pierderilor din perioada 1 martie – 1 iulie 2020, potrivit Mediafax.

Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru fermierii care dețin în exploatație minim 91 de capete de bovine vor fi alocate fonduri de la bugetul de de stat, cuantumul sprijinului de stat fiind de 100 euro/cap femelă bovină adultă, vârsta minimă 24 luni.

Valoarea totală a schemei de ajutor este de 35.700 mii lei.

Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole suma totală nu poate depăși echivalentul în lei a 100.000 euro, spun reprezentanții Ministerului Agriculturii.

CITEȘTE ȘI: Băutura care te scapă mai repede de durerea de cap decât paracetamolul/ STUDIU

Fermierii au la dispoziție 20 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență pentru depunerea documentației, banii urmând să fie virați în conturile fermierilor până la 31 decembrie 2020.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de stat, fermierii trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să dețină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE, în exploatații cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020; să nu fi solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării Comisiei Europene; să nu se afle în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în evidențele Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31 decembrie 2019 sau în cazul persoanei fizice să nu fi fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la data de 31 decembrie 2019. De asemenea, beneficiarii trebuie să dețină minimum 91 capete bovine femele adulte cu vârsta de minim 24 luni înregistrate în RNE la data de 1 iulie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.