Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat Programul naţional de asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri

Ciuca guvern

Guvernul a aprobat, miercuri, Programul de interes naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri, pentru perioada 2023-2026.

Potrivit unui comunicat al Executivului, actul normativ are în vedere îndeplinirea obiectivelor stabilite în Strategia naţională în domeniul drogurilor şi Planul de acţiune pentru implementarea acestei Strategii.

"Acest program îşi propune să contribuie la limitarea impactului şi a consecinţelor negative ale fenomenului drogurilor asupra sănătăţii şi siguranţei publice, concomitent cu dezvoltarea capacităţilor operaţionale de răspuns ale României. Totodată, permite continuarea şi consolidarea proiectelor de prevenire şi serviciilor integrate de asistenţă deja dezvoltate de Agenţia Naţională Antidrog", precizează sursa citată.

Măsurile incluse în acest program urmează a fi implementate în şcoli, familie şi comunitate şi au în vedere implicarea populaţiei generale, în special a grupurilor vulnerabile, în programe de prevenire a consumului de droguri.

Actul normativ include categorii noi de beneficiari ai proiectelor, respectiv persoanele refugiate, persoanele solicitante de azil şi cele ale căror locuri de muncă sunt expuse riscului de consum.

Programul este finanţat de la bugetul de stat, având rol de mecanism parţial de finanţare a Strategiei Naţionale în domeniul drogurilor, pentru pilonul reducerii cererii de droguri şi pilonii de formare şi cercetare în domeniul drogurilor.

"Calitatea proiectelor/intervenţiilor de prevenire, a serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri şi a celor de asistenţă medicală, psihologică şi socială urmează a fi îmbunătăţite prin programe de formare, documentare, cercetare în domeniu, dezvoltate de Centrul Naţional de Formare, Documentare în domeniul Drogurilor şi Observatorul Român de Droguri şi Toxicomanii", mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.