Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a dat o OUG pentru absorbția fondurilor europene: Se dorește cumpărarea de mijloace de transport în comun

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, o ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri de creştere a absorbţiei fondurilor europene în domeniul mobilităţii urbane şi prin care unităţile administrativ-teritoriale pot fi dotate cu mijloace de transport, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"În şedinţa de Guvern a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă propusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice privind stabilirea unor măsuri de creştere a absorbţiei fondurilor europene în domeniul mobilităţii urbane, una dintre (...) cele mai mari provocări ale municipiilor şi oraşelor din România în acest moment", a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Citește și: EXCLUSIV! Dezastru în sistemul medical! Pacienții în mare pericol! De ce nu vor mai putea primi pacienții bilete de trimitere

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, actul normativ stabileşte cadrul instituţional pentru participarea MDRAP la pregătirea şi implementarea unor proiecte în parteneriat cu autorităţile publice locale şi care au ca obiect dotarea unităţilor administrativ-teritoriale cu mijloace de transport - "tramvaie, troleibuze, autobuze electrice, inclusiv puncte de reîncărcare şi echipamentele necesare utilizate pentru prestarea serviciului de transport public local şi de autobuze şcolare, de tip cel puţin Euro 6, utilizate pentru transportul elevilor din învăţământul preuniversitar de stat".

Proiectele vor fi finanţate cu fonduri din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi vor fi implementate în baza acordului de parteneriat încheiat între MDRAP, ca lider de proiect, şi unităţile administrativ-teritoriale care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate specifice, a mai afirmat Nelu Barbu.

Citește și: S-a aflat! Ce premiu pun la bătaie cei de la Pro TV pentru noua emisiune “Ninja Warrior România” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.