DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a decis: pornește Start-Up Nation. Care sunt noile condiții ale programului

start-up.ro
start up nation program

Executivul a aprobat, vineri, Ordonanța de Urgență (OUG) pentru modificarea și completarea OUG nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, prin programul Start-Up Nation, ediția 2018.

Citește și: Corina Crețu pregătește anunțul care CUTREMURĂ scena politică: m-am întâlnit cu Victor Ponta

„Răspundem, prin această ediție, unor necesități economice reale, avantajând regiunile și domeniile care au nevoie de cea mai mare susținere din partea statului. Forma finală a schemei de minimis este publicată pe site-ul ministerului și testăm platforma online de înscriere în program, astfel încât în a doua decadă a lunii să deschidem aplicația”, a declarat, vineri, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, conform unui comunicat de presă transmis de ministerul de resort.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat, la începutul lunii decembrie, pe site forma actualizată a documentelor procedurale necesare înscrierii online la Start-Up Nation 2018, acestea incluzând modelul planului de afaceri şi declaraţiile de elegibilitate.

Principalele modificări aduse ediției 2018 a programului Start-Up Nation se referă, potrivit ministerului de resort, la: acordarea unei atenții mai ridicate pentru domeniile care au nevoie de susținere din partea statului pentru producție, servicii, industrii creative și comerț; promovarea zonelor țării în care numărul de IMM-uri este foarte scăzut, respectiv numărul de IMM-uri la nivel județean, raportat la 100 de locuitori este de sub 4.

„Suma maximă ce va fi acordată este de 200.000 de lei/beneficiar, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte. Aplicația pentru ediția 2018 a Start-Up Nation va fi activă 30 de zile lucrătoare, din momentul deschiderii”, au mai anunțat reprezentanții Ministerului pentru Afaceri.

Alocaţia Financiară Nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului, precizează un comunicat al ministerului.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face în timp real, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile, potrivit sursei citate.

Se pot înscrie în programul Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Conform sursei menționate, pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Programul național Start-Up Nation a însemnat, anul trecut: 19.297 de aplicanți înscriși, 8.444 de contracte semnate inițial, 8.100 de contracte active, peste 21.000 de locuri de muncă nou înființate și inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.