Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a decis: Rabla pentru electrocasnice va include televizoare și mașini de spălat vase

televiziune

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, luni, la Bistrița, că programul Rabla pentru electrocansice va include în acest an și televizoare și mașini de spălat vase și că suma alocată este dublă față de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că programul Rabla pentru electrocasnice va include în acest an și televizoare și mașini de spălat vase. De asemenea, ministrul a anunțat că, dat fiind interesul manifestat de populație, suma alocată pentru acest program este dublă față de anul trecut.

Citește și: S-a dat ordin! Cutremur pe piață! Lovitură pentru Vodafone, RCS&RDS și ceilalți mari jucători

„Deja este extins ghidul de finanțare pentru televizoare, pentru mașini de spălat vase. Vrem să extindem acest proiect, Rabla pentru electrocasnice, și pentru instituțiile statului. Am constatat în instituția pe care o conduc că am reușit să scot peste 11.000 de kg de DEE-uri din subsolul Ministerului Mediului. Erau acolo calculatoare de zeci de ani, televizoare, tot felul de carcase și așa mai departe. Deci, peste tot există astfel de deșeuri și îmi doresc ca în felul acesta să ajutăm autoritățile locale, instituțiile statului, să își cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spațiu puțin, care sunt și din punct de vedere estetic plăcute ochiului, deci din toate punctele de vedere să avem câștig. Pentru instituții publice încă nu am gândit ghidul de finanțare, nu vă pot spune exact ce elemente vom lansa, acum lucrăm la el, dar întâi lansăm ghidul pentru persoane fizice. Anul acesta am dublat suma față de bugetul anului trecut, când în trei zile s-au folosi toți banii”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Citește și: A fost apăsat butonul de panică! Trocul făcut de Liviu Dragnea

Ministrul Mediului a mai anunțat, la Bistrița, că marii retaileri din România au început să își achiziționeze aparatură pentru colectarea sticlei, având în vedere că ordonanța 74 privind regimul deșeurilor se aplică deja. Grațiela Gavrilescu a precizat că se lucrează la introducerea unui sistem similar de colectare și pentru PET-uri.

„Marii retailer, împreună cu producătorii, și-au făcut un program, un plan prin care fiecare dintre ei să achiziționeze acele aparate unde noi vom putea să depunem sticlele. Deja câțiva dintre ei le-au și montat. Primim 0,5 lei pe fiecare sticlă pe care noi o ducem la retailer, iar bonusul pe care îl primim din aparat va fi scăzut din factura de cumpărare. Pentru că oricum trebuie să implementăm și o Directivă Europeană pe plastic, dorim foarte mult ca următorul pas să fie introducerea în acest sistem și a PET-urilor”, a mai spus ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Citește și: Toți românii cu Prima Casă sunt vizați! Mutarea pe care o pregătește Guvernul Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.