Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a decis: Persoanele declarate 'Tezaur uman viu' vor beneficia de o indemnizație lunară

Sursa FOTO: Guvernul României
Ciolacu Guvern

Persoanele care deţin titlul de "Tezaure umane vii" vor putea beneficia de indemnizaţie de merit pentru domeniul culturii, potrivit unei hotărâri aprobate luni de Guvern, informează Agerpres.

„Actul normativ prin care se stabilesc criteriile de atribuire a indemnizaţiei de merit în domeniul patrimoniului cultural imaterial mai menţionează că pentru a primi indemnizaţia de merit pentru domeniul culturii, aceste persoane trebuie să aibă vechime neîntreruptă în promovarea patrimoniului cultural imaterial, merite excepţionale în realizarea, interpretarea, păstrarea, transmiterea, punerea în valoare ori crearea elementelor patrimoniului cultural imaterial.Titlul de "tezaur uman viu" este viager, personal şi netransmisibil şi se acordă de către Comisia naţională pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial", se arată în comunicat.

"Tezaurele umane vii" unt meşteri în prelucrarea lemnului, metalelor, pieilor şi blănurilor, realizarea portului popular, cântăreţi de muzică vocală şi instrumentală.

"Indemnizaţiile de merit se acordă personalităţilor române de prestigiu ale ştiinţei, culturii şi sportului. Numărul total de indemnizaţii este stabilit prin lege, respectiv 1.650 de indemnizaţii, repartizate pe domenii", se spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.