Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a decis: Românii trebuie să prezinte la intrarea în țară FORMULARUL DIGITAL / Explicațiile lui Alexandru Rafila - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern s-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului digital de intrare în România pentru pasageri, dezvoltat de STS, şi care trebuie completat de toate persoanele care circulă cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere şi navale. Acesta devine obligatoriu din 20 decembrie.

Formularul poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de frontieră.

18 state din UE folosesc acest formular introdus după apariţia tulpinii Omicron a noului coronavirus.

„Nu impiedica in vreun fel circulatia, din contra, ne ajuta sa localizam rapid contactii unei persoane infectate si DSP-urile sa poata face anchetele epidemiologice si sa ia masurile care se impun, de testare sau izolare, dupa caz. Este o procedura de identificare rapida a contactilor persoanelor infectate. Acest certificat nu va produce complicatii cetetenilor care il completeaza. Cetatenii romani trebuie sa completeze acest certificat cu 24 de ore inaintea intrarii in Romania”, a spus Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.