Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a luat decizia: voucher de 250 de lei și un pachet consistent de alimente oferite înainte de Paște

Guvern

Creșterea prețurilor dă bătăi de cap foarte multor români, iar înainte de Paște situația este dramatică pentru multe familii. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că voucherul de alimente de 250 de lei va ajunge la români în Săptămâna Mare, iar în paralel se vor distribui 800.000 de pachete alimentare destul de consistente, dacă luăm în considerare că valoarea de piață a unui astfel de pachet este 390 de lei.

”Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş, joi, în timpul unei vizite făcute în judeţul Prahova.

Guvernul distribuie pachete alimentare

Marcel Boloş a anunţat că în următoarele luni vor ajunge la beneficiari şi pachetele cu ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene, în unele judeţe aceste pachete urmând a ajunge înainte de sărbătorile pascale.

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.

Anunţul a fost făcut în timpul unei vizite a ministrului la depozitul de pachete alimentare din Urlaţi, judeţul Prahova, depozit care are cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Ministrul a precizat că, exceptând orezul, pachetele conţin produse româneşti.

Aproximativ 1.188.000 de persoane beneficiază de acest program derulat de autorităţile din România pe fondurile europene alocate în perioada de programare 2014-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.