Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a luat o măsură ISTORICĂ: apasă pedala de accelerație pentru marile proiecte de infrastructură

guvern

Guvernul a adoptat în ședința de marți, proiectul de ordonanță de urgență care prevede operaționalizarea completelor de judecată specializate în achiziții publice. "Încercăm prin aceste măsuri ca să disciplinăm procedurile de achiziție publică și să eliminăm întârzierile", a precizat Boloș.

Citește și: OFICIAL - Guvernul adoptă OUG pentru anticipate + dublarea numărului de parlamentari în Diaspora

"Guvernul a aprobat prin OUG operaționalizarea completelor de judecată specializate pe achiziții publice.Aceste complete ar urma să se preocupe cu prioritate de cauzele aflate pe rolul instanțelor de judecată. S-a instituit o disciplină la nivelul celor care azi sunt responsabili de procedurile de achiziție publică, exemplu, Agenția Națională de Achiziții Publice unde dacă se întârzie avizul conform cerut pentru documentațiile de atribuire depuse de beneficiari acțioenază avizul tacit și aprobarea documentației va avea loc chiar dacă acest aviz nu a fost emis în termen de către Agenția Națională de Achiziții Publice", a anunțat Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, marți, la finalul ședinței de Guvern.

Boloș a mai spus că prin aplicarea unor amenzi de către ANAF și prin evaluarea ofertelor se încearcă disciplinarea procedurilor de achiziție publică și eliminarea amenzilor.

"De asemenea, cei care au calitate de beneficiar și de autoritate contractantă trebuie să respecte duratele de evaluare a ofertelor pentru că sistemul de sancțiuni care va intra în vigoare odată cu aprobare OUG îi va duce la plata unor amenzi pe care le va putea aplica ANAF și încercăm prin aceste măsuri ca să disciplinăm procedurile de achiziție publică și să eliminăm întârzierile care au loc în implementarea proiectelor datorită acestor timpi morți. Încercăm să lăsăm o parte mai mare de timp pentru implementare a proiectelor astfel încât România să poată să aibă folos de fonduri europene, mai ales în zona de infrastructură", a mai spus Boloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.