DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a Euro-2020 / Stadionul Steaua - realizat în proporţie de 80%

euro 2020

Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, în prezenţa domnului Florin Şari, manager proiect UEFA EURO 2020, din partea Federaţiei Române de Fotbal, a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a Campionatului European de Fotbal, potrivit news.ro.

”Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, în prezenţa domnului Florin Şari, manager proiect UEFA EURO 2020, din partea Federaţiei Române de Fotbal, a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a Campionatului European de Fotbal, respectiv: asumarea politicilor de interzicere a fumatului pe stadioane, facilitarea accesului la evenimente sportive a persoanelor cu dizabilităţi şi asigurarea transportului în comun gratuit pentru posesorii de bilete (acest din urmă punct este în parteneriat cu Primăria Capitalei)”, anunţă Ministerul Lucrărilor Publice.

Conform instituţiei, lucrările la obiectivele pentru CE se derulează conform graficului, chiar dacă UEFA a luat decizia amânării campionatului european pentru anul viitor, iar constructorii au fost asiguraţi de toată susţinerea MLPDA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), astfel încât să îşi poată respecta toate angajamentele asumate privind finalizarea celor trei arene.

Stadiul lucrărilor în momentul de faţă este destul de avansat, astfel:

Stadionul Steaua

valoare lucrări de aprox. 393 de milioane de lei;

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

capacitate 31.254 de locuri;

realizat în proporţie de 80% - sunt montate scaune, se lucrează la instalaţia de drenaj pentru gazon şi la finisajele interioare, urmează montarea tabelei;

Stadionul Rapid

valoare lucrări de aprox. 164 de milioane de lei;

capacitate 14.050 de locuri;

realizat în proporţie de 45%;

Stadionul Arcul de Triumf

valoare lucrări de aprox. 136 de milioane de lei;

capacitate de 8.200 de locuri precum şi un centru medical de recuperare pentru sportivi, singurul de acest gen din Bucureşti cel puţin;

realizat în proporţie de 70% - se montează scaunele şi se lucrează la sistemul de drenaj pentru gazon.

În urma pandemiei de Covid-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

Documentele resemnate, care atestă voinţa fermă de a rămâne în proiectul UEFA Euro, trebuie transmise forului european până la finalul lunii aprilie.

Turneul UEFA Euro-2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie. În acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri, dar guvernul român şi-a manifestat intenţia de a organiza mai multe partide dacă vor fi oraşe care vor renunţa la găzduirea competiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.