DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Educației: mutare în scandalul tabletelor pentru elevi

Primaria Sectorului 4
scoala

Bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost suplimentat cu suma de 100 milioane de lei pentru finanţarea Programului naţional "Educaţia în siguranţă"

Citește și: EXCLUSIV - Troc avansat în PSD: Locuri eligibile la parlamentare, la schimb cu securizarea unor primării importante (surse)

”Executivul a aprobat în şedinţa de guvern de astăzi,10 septembrie, suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei şi Cercetării cu suma de 100 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru finanţarea Programului naţional "Educaţia în siguranţă".

Prin intermediul acestui program vor fi achiziţionate materiale de protecţie sanitară şi dispozitive electronice, în vederea asigurării activităţilor didactice din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Beneficiare vor fi unităţile de învăţământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri din bugetele proprii sau de către autorităţile publice locale.

Astfel, unităţile de învăţământ aflate în această situaţie vor transmite inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti necesarul de materiale de protecţie sanitară şi dispozitive electronice, în vederea obţinerii lor pentru desfăşurarea în condiţii normale şi în siguranţă a activităţilor didactice. Inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot constitui stocuri de rezervă care vor fi distribuite unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat la solicitarea ulterioară a acestora.

Inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti transmit şi vor solicita Ministerului Educaţiei şi Cercetării includerea în bugete a creditelor de angajament şi a creditelor bugetare necesare efectuării achiziţiilor.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va repartiza creditele bugetare şi creditele de angajament necesare efectuării achiziţiilor, cu încadrare în suma alocată.

Achiziţia bunurilor prevăzute în Programul naţional "Educaţia în siguranţă" se realizează de către inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.”, arată Ministerul Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.