Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul acordă ajutoare familiilor a căror gospodarii au fost devastate de tornadă

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că Guvernul va acorda ajutoare de urgență pentru familiile din localitățile Dragalina și Perișorul ale căror locuințe au fost distruse de tornadă, potrivit mediafax.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

„În ședința de astăzi vom acorda ajutoare de urgență pentru familiile din localitățile Dragalina și Perișorul ale căror locuințe și gospodării au fost distruse de tornada produsă în urmă cu câteva zile. Oamenii trebuie să știe că se pot baza pe sprijinul autorităților atunci când au nevoie. În același timp vreau să felicit autoritățile pentru implicarea lor și pentru promptitudinea de care au dat dovadă”, a anunțat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Premierul a afirmat că autoritățile trebuie să fie pregătite pentru a interveni în astfel de urgențe.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor forțelor de intervenție care au fost în misiune în ultimele zile pentru a îi ajuta pe oamenii ale căror gospodării și comunități au fost afectate de fenomenele meteo extreme, vă rog dragi colegi să fim în continuare pregătiți pentru intervenții prompte dacă va fi nevoie, precum și de a acorda sprijinul special astfel încât oamenii să poată depăși situațiile dificile prin care trec”, a conchis Dăncilă.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Potrivit declarației făcute pentru a ministrului Muncii, Marius Budăi, Guvernul nu va acorda despăgubiri, ci bani pentru evitarea excluziunii sociale.

Peste 10 case au rămas fără acoperișuri din cauza unei tornade extrem de violente care s-a format, marți, în județul Călărași, în zona localității Drajna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.