Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, acuzat de discriminare: 70 lei/zi pentru cei care vin din străinătate, 16 lei/zi pentru angajaţii în izolare la centrele rezidenţiale

presiune tensiuni scandal pericol

Directorul Departamentului Socio Medical al Asociaţiei Caritas, Péter György, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că alocaţia de 16,6 lei, acordată prin hotărâre de guvern angajaţilor din centrele rezidenţiale care stau în izolare la locul de muncă, este "o bătaie de joc".

Vezi si: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 44: Caracatița cu Tătaru și Ciolacu! .

"Pentru cei carantinaţi, care vin din străinătate, statul dă 70 lei pe zi şi pentru cei care şi lucrează şi îşi lasă şi familia ca să îngrijească bătrânii, dă 16 lei. E normal? Mi se pare bătaie de joc, pentru că nu de bunăvoie s-au dus în carantină la locul de muncă, e impus de ordonanţa militară. E la fel ca o carantină pentru cei care vin din străinătate şi stau două săptămâni. Ei stau două săptămâni în centre, două săptămâni izolaţi la domiciliu şi se întorc iarăşi pentru două săptămâni, la locul de muncă. Păi, din 16 lei, ce mănânci într-o zi?", a spus Péter György.

Acesta a amintit că prevederile ordonanţei militare privind izolarea la locul de muncă a angajaţilor centrelor rezidenţiale a venit în sâmbăta Paştelui catolic, când aceste persoane şi-au lăsat familiile şi s-au mutat la locul de muncă.

"Oamenii au înţeles, dar era vorba că vor primi primă pentru acest lucru şi că instituţiile vor fi ajutate, că aceste cheltuieli de cazare şi hrană vor fi suportate şi am ajuns aici. (...) Nimeni nu ne cere părerea când se iau astfel de decizii, Şi eu mă gândeam că, fiind în carantină, vor fi decontate cheltuielile aproape ca la cei care sunt în carantină instituţionalizată. Sunt supărat, mai bine nu dădeau nimic. Oamenii aceştia lucrează cu persoane foarte vulnerabile şi aşa sunt apreciaţi de Guvern", a mai precizat directorul Departamentului Socio Medical al Asociaţiei Caritas.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, valoarea alocaţiei de hrană pentru personalul aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele sociale rezidenţiale publice şi private "este de 16,6 lei/persoană, la acelaşi nivel cu alocaţia de hrană care se acordă beneficiarilor din centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu sau fără dizabilităţi, ori pentru persoane vârstnice.

În judeţul Harghita, 410 angajaţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi 106 angajaţi ai Asociaţiei Caritas, se află în izolare la locul de muncă sau acasă.

Vezi si: CIUDĂȚENIA remarcată de medici în cazul tinerilor care fac coronavirus: Dezvoltă o boală ce poate fi LETALĂ și care e specifică celor de peste 70 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.