Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul alocă peste 1 miliard de euro pentru Programul Național de Cadastru

guvern

Programul National de Cadastru va fi lansat saptamâna viitoare si va costa 1,2-1,3 miliarde de euro, din care 300 milioane euro vor fi din fonduri europene, iar restul va fi asigurat din veniturile proprii ale Agentiei Nationale de Cadastru, a anuntat, marti, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea.

"Programul National de Cadastru nu va fi finantat în totalitate din Programul Operational Regional. Cu greu am reusit sa facem ca Comisia Europeana sa accepte finantarea din bani europeni a acestui program. Sunt alocate 300 de milioane de euro, iar diferenta de pâna la un miliard doua sute, un miliard trei sute de milioane, va fi suportata din veniturile Agentiei Nationale de Cadastru", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

El a amintit ca legislatia a fost modificata în sensul în care veniturile pe care agentia le încasa nu mai merg la bugetul de stat, ci ramân la dispozitia agentiei cu scopul utilizarii numai pentru finantarea programului.

Dragnea si-a exprimat speranta ca Ministerul de Finante va semna proiectul hotarârii de guvern, având în vedere ca în urma discutiilor dintre cele doua ministere au fost lamurite toate aspectele financiare si de angajare a personalului.

"Este un program ultra-necesar ce se va întinde pe 7-8 ani. Vom stabili si modul în care se prioritizeaza localitatile, vrem sa mergem pe principiul cadastrului general, adica atunci când se ia o unitate administrativ teritoriala se face cadastru complet, nu pe categorii:, extravilan, intravilan", a spus ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.