Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul american a reluat distribuirea testelor gratuite COVID-19 pentru combaterea pandemiei de coronavirus

lrt.lt
test covid

Departamentul american pentru Sănătate şi Servicii Umane (HHS) a anunţat miercuri că va începe să distribuie din nou teste COVID-19 în regim de gratuitate către populaţia din întreaga ţară, informează Reuters.

Începând din 25 septembrie, familiile americane vor putea din nou să comande patru teste gratuite prin intermediul platformei COVIDTests.gov, a precizat aceeaşi agenţie federală din domeniul sănătăţii, adăugând că testele vor putea să detecteze variantele de coronavirus care circulă în prezent şi că ele vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului 2023, conform Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, decizia anunţată miercuri intervine după patru iniţiative similare precedente, în cadrul cărora Guvernul federal american şi Poşta din Statele Unite au furnizat în regim de gratuitate peste 755 de milioane de teste COVID-19 pentru familiile americane din întreaga ţară.

Măsura se doreşte totodată un complement al eforturilor depuse de agenţiile federale americane pentru a furniza teste gratuite COVID-19 către centre sociale, şcoli, azile pentru vârstnici cu venituri mici, persoane individuale care nu dispun de asigurări de sănătate şi comunităţi slab deservite din punct de vedere medical, în contextul în care 500 de milioane de teste au fost furnizate până în prezent prin aceste canale.

Tot miercuri, HHS a anunţat o investiţie de 600 de milioane de dolari americani către producătorii interni de teste COVID-19.

Aceste investiţii critice în 12 producători din şapte state americane "vor consolida nivelurile de producţie ale naţiunii noastre privind testele rapide COVID-19 utilizate la domiciliu şi vor contribui la atenuarea răspândirii virusului", a declarat secretarul HHS, Xavier Becerra, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.