Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul american vrea neapărat o pilulă contraceptivă fără prescripție medicală

Pinterest
pilula contraceptie

Guvernul american a anunțat că dorește să obțină aprobarea pentru prima pilulă contraceptivă care se eliberează fără prescripție medicală în această țară, la câteva săptămâni după ce Curtea Supremă a decis că dreptul la avort în această țară ar trebui să fie revocat, potrivit AFP.

O filială franceză a grupului farmaceutic, HRA Pharma, a depus un dosar la agenția americană a medicamentelor (FDA) pentru Opill, o pilulă zilnică pe bază de progestativ sintetic, fără estrogeni, care este disponibilă pe bază de prescripție medicală din 1973, se arată într-un comunicat de presă.

Lansarea procesului de reglementare la scurt timp după decizia Curții Supreme de Justiție din 24 iunie de a anula dreptul la avort pe întreg teritoriul Statelor Unite este "o coincidență", a declarat compania, subliniind că HRA a lucrat la acest dosar timp de șapte ani.

FDA a refuzat să comenteze.

"Această procedură de referință marchează un punct de cotitură pentru accesul la contraceptive și echitatea în materie de reproducere în Statele Unite", a comentat Frédérique Welgryn, director de operațiuni strategice și inovare la HRA Pharma.

Dacă va fi aprobată, "va ajuta și mai multe femei și persoane să aibă acces la contracepție fără a se confrunta cu bariere inutile", a adăugat ea.

Pilulele contraceptive sunt deja disponibile fără prescripție medicală în multe țări, inclusiv în Brazilia, Mexic, Portugalia și Turcia. Alte țări preferă să solicite o vizită la un profesionist din domeniul sănătății, în special pentru a evita posibilele contraindicații și pentru a discuta riscurile pentru tensiunea arterială.

Cu toate acestea, mai multe organizații medicale importante din SUA, inclusiv Consiliul American al Obstetricienilor și Ginecologilor (ACOG), și-au exprimat deja sprijinul pentru pilulele fără prescripție medicală.

"Datele confirmă faptul că metodele hormonale numai cu progestativ sunt în general sigure și nu prezintă niciun risc sau un risc minim de tromboembolism venos", cunoscut și sub numele de cheaguri de sânge, a precizat ACOG într-un mesaj pe site-ul său.

"Mai multe studii au arătat că femeile sunt capabile să folosească instrumente de autoevaluare pentru a-și determina eligibilitatea de a utiliza contraceptive hormonale", adaugă organizația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.